A ja konserwatywnie chciałbym kupić letnie comtipremiumcontact2, piszą, że szybko się ścierają, ale przy moich przebiegach to szybciej ze starości je wymienię... Jakieś opinie?
Właśnie takie zajeździłem. Wytrzymały mi jakieś 70kkm i zostało 3 do 3.5mm bieżnika. Opony raczej ciche i super trzymają, komfortowe i nie ząbkują. Ze względu na dużą ilość kolein na drogach na wiosnę pójdą nowe i chyba z powrotem CPC2, może Micheliny Energy ze względu na drogie paliwo trochę mnie kuszą. Rozmiar 205/55R16
Mam takie samo doświadczenie z CPC2 jak Adamb - na razie przejechały 55 kkm i jeszcze je zmłuce przez najbliższy sezon.
Następne też będą continentale - po co zmieniać jak coś jest dobre i sprawdzone
a co myslicie o Barum Bravuris 2 205/50 R17 nie wiem chyba do marca bede jezdzil na starych mchelinach a gdy bede w Polsce poszukam nowych 16" lub 17" z oponami (na starych mam jeszcze jakies 4 - 3,5 mm) cholera nie mam czasu szperac w necie a w sklepach tu w niemczech hm...to co mi sie podoba kosztuje sporo ... moze ma ktos jakis pomysl?
PS 500E moge wydac czy to realna cena czy sie myle...
Pozdrawiam
Jeździło mi się bardzo dobrze, ale po 5000 km przyjemność pewnego prowadzenia skończyła się, bo oponki po ułożeniu zaczęły mieć duże bicie. Po częstych wizytach w zakł. wulkanizacyjnych okazało się, że opony są kiepsko odlane i musiałem je sprzedać. Obecnie mam opony Bridgestone Potenza i serdecznie je polecam.
trzeba zacząć się rozglądać za bieżnikowanymi :szeroki_usmiech
w piątek był u mnie przedstawiciel z sieci jednej z większych hurtowni z ofertą na lato i powiedział że bieżnikowana zima im sie nieźle sprzedawała...
społeczeństwo ubożeje , przestaje dbać o samochody , bezpieczeństwo.. :?
Zamieszczone przez likoss
a co myslicie o Barum Bravuris 2 205/50 R17
ślizgają się na wodzie , poza tym klienci nie narzekają . to co przyrafiło się mirek_p11 to raczej przypadek. w matadorach takie rzeczy dość często występują za to.
Barum Bravuris 2 - ok 325zł
Sava INTENSA UHP - ok 440zł
Toyo Proxes T1-R - ok 455zł
Hankook K 105 - ok 455zł Dunlop SP Sport 01 - ok510zl pierwsza sensowna opona Nokian ZG2 - ok 465zł druga sensowna opona
BFGoodrich G-Force Profiler - ok 490zł
ContiPremiumContact 2 - ok 550zł
Ja jak będę miał na wiosnę kupić oponki to chyba sobie w łeb strzelę. Nie ze względu na cenę, ale ze względu na to, że nie wiem co kupić :diabelski_usmiech
Ja jak będę miał na wiosnę kupić oponki to chyba sobie w łeb strzelę. Nie ze względu na cenę, ale ze względu na to, że nie wiem co kupić :diabelski_usmiech
Ja mam na tyle prawie nówki 16" i nie narzekam za wyjątkiem wody
Są nawet chyba cichsze od CPC
No i kupiłem 2szt za 423zł :szeroki_usmiech z tym że dwa lata temu
Z przodu mam Primacy HP i też na wodzie nie są super, ale przy hamowaniu na mokrym dają radę skoro asystent zaskakuje :diabelski_usmiech
ja obecnie jeżdżę na barum brilantis 2 jeżdżę na nich 2 lata i teraz na wiosne musze kupic kolejne 2sztuki na tył i też to będzie brilantis 2 cicha opona mniejsze zużycie paliwa sa dobre w dobrej cenie polecam
Nie ze względu na cenę, ale ze względu na to, że nie wiem co kupić :diabelski_usmiech
jeżeli tylko w tym tkwi problem to csc2/3 , michelin ps3 ewentualnie te brig s001 o których Nexus pisze ale osobiście jeszcze sie z nimi nie zapoznałem...
w 15" cpc2 , jakiś michał , może bridg ,ale tu jest szansa na wyząbkowanie..
wszystko zależy od stylu jazdy , ale w średniej się miszczą czyli ok 50tyś normalnej jazdy. ale jak bedziesz jeżdźił bardzo spokojnie i ekonomicznie to na pewno wiecej zrobisz . mam przykład mojego kolegi który na cpc2 zrobił naprawdę spory przebieg i to po mieście.
[ Dodano: Pon 23 Sty, 12 18:18 ]
Zamieszczone przez Dzida
U mnie latają te gumy, kupiłem samochód na nich i jestem zajebiście zadowolony.
tu się zgadzam , ten silnik zagłusza wszystko :diabelski_usmiech
w piątek był u mnie przedstawiciel z sieci jednej z większych hurtowni z ofertą na lato i powiedział że bieżnikowana zima im sie nieźle sprzedawała...
społeczeństwo ubożeje , przestaje dbać o samochody , bezpieczeństwo..
W sobotę byłem u gumiaka i przy okazji zapytałem o ceny gumek w nowym roku. Powiedział że kilka dni temu podniósł o 70-80zł na szt, bo nowa partia przez niego zamówiona przyjechała po cenach po jakich on sprzedawał w zeszłym roku. Automatycznie cenę starej partii też podniósł bo sprzedawać po starych cenach i zamawiać nowe po tej samej nie miałoby sensu. No i niestety potwierdził to co napisałeś, że wzrosło zainteresowanie bieżnikowanymi
Niestety zaczynają się powolne zwyżki cen opon. Sam długo szukałem bo około miesiąca i wybór padł na Turanze ER300 Ecopia 205/55/r16. Koła już czekają gotowe do wiosny. Niby same pochlebne opinie o nich słyszałem ale w tym wątku widzę, że nie należą jednak do najlepszych :lol:
Komentarz